Seminar o uporabi Interaktivnog i strateškog menadžmenta

ISM je metoda strateške procjene poduzetnika prije donošenja odluke o pokretanju određene poduzetničke aktivnosti, a zasniva se na primjeni odgovarajućih programskih alata. Metoda je razvijena na Sveučilištu u Wageningenu (Nizozemska), a za sada se koristi u Nizozemskoj, Francuskoj i Sloveniji.  Svrha ISM seminara je edukacija hrvatskih poljoprivrednih stručnjaka i njihova priprema za uvođenje ISM-a kao metode rada pri donošenju određenih poduzetničkih odluka. Potrebno je napomenuti da je strateška procjena poslovnog subjekta jedno od najvažnijih i nezaobilaznih poglavlja u investicijskim programima pomoću kojih se procjenjuje i razina rizika za ulaganje u određeni poduzetnički projekt.

Nakon održanog seminara i uspješne izrade projektnih zadataka, polaznici seminara su ostvarili preduvjete za dobivanje certifikata koji zajednički dodjeljuju Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Wageningen Business School.

Kao predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu ovaj su seminar pohađali Antun Tomašević, Anđelka Hodalić, Leon Golub i Željkica Oštrkapa-Međurečan.

Odsjek HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije
dipl.inž.agr. Željkica Oštrkapa-Međurečan, viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis