Održano 6. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Prije samog natjecanja s traktorima i plugovima prikazan je način oranja s konjima u organizaciji Udruge uzgajivača konja Krapina.

Pobjednik 6. natjecanja orača je gospodin Tomislav Kuharić iz Lobora koji je bio i prvi i prošlogodišnji pobjednik natjecanja orača Krapinsko-zagorske županije. Drugo mjesto osvojio je Božidar Domitran iz Zlatara a treće mjesto Vilko Kukec iz Selnice gornje.

Kao i svake godine i ove godine organizatori su uz mnogobrojne sponzore osigurali nagrade za sve natjecatelje pa je tako prvoplasirani natjecatelj dobio poklon bon u vrijednosti od 2.000,00 kn od Krapinsko-zagorske županije, poklon paket od tvrtke Pioneer, poklon paket tvrtke Trgostil, poklon paket od tvrtke Agria-New Holland iz Čakovca te pobjednički pehar od grada Zlatara i kristalni svjećnjak od HZPSS-a i HUONO-a. Drugoplasirani natjecatelj dobio je poklon bon u vrijednosti od 1.500,00 kn od tvrtke Agroklas d.o.o. iz Zlatar Bistrice, poklon paket od tvrtke Pioneer, poklon paket od tvrtke Agria-New Holland iz Čakovca te pehar od grada Zlatara. Treće plasiranom natjecatelju pripao je poklon bon 1.000,00 kn od Krapinsko-zagorske županije, poklon paket od tvrtke Pioneer, poklon paket od tvrtke Agria-New Holland iz Čakovca  te pehar od grada Zlatara.

Prvoplasirani natjecatelj Tomislav Kuharić s natjecateljskim plugom kojeg je kupila Krapinsko-zagorska županija i drugoplasirani natjecatelj Božidar Domitran koji je kupio natjecateljski plug okretač, predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju na Državnom natjecanju orača koje će se održati početkom rujna  u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Predsjednik udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije
mr. sc. Luka Čuljak

Pripremi za ispis