Održana IV. Izložba cvijeća Zagrebačke županije

Pokrovitelj manifestacije bila je Zagrebačka županija, a suorganizatori: Gradsko poglavarstvo grada Zaprešića, Udruga proizvođača cvijeća Zagrebačke županije „Maćuhica“, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, „Zaprešić“ d.o.o., za obavljanje komunalnih djelatnosti i Turistička zajednica grada Zaprešića.

Na izložbi su se predstavili proizvođači cvijeća Zagrebačke županije koji su ujedno i članovi udruge „Maćuhica“, a ove godine predstavila se i novoosnovana poljoprivredna zadruga „Zagrebačko cvijeće“.

Ocjenjivačku komisiju u sastavljenu od predstavnika Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu čekao je težak zadatak izbora najljepšeg izložbenog prostora.

Najljepše uređen prostor imao je Zoran Ivček iz Jakovlja, drugo mjesto osvojila je PZ „Zagrebačko cvijeće“, a treći izložbeni prostor po ljepoti bio je od Zvonka Klinčića iz Šibica.

Nagrađenim izlagačima dodijeljene su prigodne novčane nagrade.

Za vrijeme Izložbe cvijeća posjetiteljima je bio ponuđen prigodni kulturno zabavni program od strane lokalnih kulturno umjetničkih društava i dječjeg zbora.

Održane su i radionice: Izrada prigodnih aranžmana i Bonsai oblikovanje bilja.

Velike količine rasprodanog cvijeća bile su pokazatelj izuzetno dobre posjećenosti izložbe, a želja svih je da se tradicija održavanja Izložbi cvijeća Zagrebačke županije nastavi i u narednim godinama.

Odsjek HZPSS-a Zagrebačke županije,
mr. sc. Ines Pohajda, stručni savjetnik

Pripremi za ispis