Održan prvi Bal farmera

Prema ideji mr. sc. Ladišić Srećka, načelnika Odjela za stočarstvo pri HZPSS-u, Odsjek Koprivničko-križevačke županije, Ispostava Koprivnica i Udruga za travnjaštvo i krmno bilje i razvoj poljoprivrede Koprivnica, organizirali su, prvi “Bal farmera 2008”, kao manifestaciju posvećenu promociji i poticanju bržeg razvoja i unapređenja, poljoprivrede i stočarstva – govedarstva, svinjogojstva, kozarstva i ovčarstva.

Bal farmera 2008. zamišljen je kao godišnje okupljanje farmera koji su dali doprinos u razvoju poljoprivrede – stočarstvu i ratarstvu. Tržnim poljoprivrednim proizvođačima ponuđene su mogućnosti edukacije kroz stručna predavanja, studijska putovanja, posjete sajmovima, ali neobavezna druženja sve su rjeđa.

Prvi bal organiziran je samo za područje bivše općine Koprivnica i izazvao je pozitivne reakcije poljoprivrednika.

Na druženju su poljoprivrednike pozdravili Koprivničko-križevački župan, Darko Koren i gradonačelnik grada Korivnice, Zvonimir Mršić koji su svim prisutnim ženama poklonili ružu prigodom međunarodnog praznika Dana žena.

Na probleme prisutne u stočarstvu osvrnuo se mr. sc. Ladišić Srećko, ali je istaknuo i pozitivne primjere izgradnje staja i razvoja pojedinih OPG-a od staje s nekoliko krava do farme.

Na bal se odazvalo 78 parova (156 poljoprivrednika) s područja općina: Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički  Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Peteranec, Rasinja, Sokolovac i grada Koprivnice.

Tijekom druženja organizirali smo i natjecanje u umijeću plesa. Za natjecanje se prijavilo čak 46 plesnih parova. Pet najbolje ocijenjenih plesnih parova osvojilo je nagrade (1. nagrada je sjeme kukuruza i herbicid u protuvrijednosti 1.000,00 kuna) koje je osigurao sponzor «Agrokuća»,trgovačko poduzeće na veliko i malo. Nagradu iznenađenja osvojio je par sa najdužim stažem u stočarskoj proizvodnji.

Ovom prigodom zahvaljujemo na suradnji u organizaciji i financijskoj pomoći prilikom organizacije svima koji su se odazvali našoj zamolbi.

Odsjek HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije,
Tatjana Međimurec, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis