Godišnja skupština Udruge orača Koprivničko-križevačke županije

DNEVNI RED:

Izvješće o radu Udruge tijekom 2007. godine:

  • Izvješće sa županijskog natjecanja u Virju
  • Izvješće s državnog natjecanja u Čemincu
  • Izvješće sa svjetskog natjecanja u Litvi
  • Program rada Udruge za 2008. godinu
  • Financijsko izvješće
  • Visina članarine u 2008. godini
  • Razno

Skupštini je prisustvovalo ukupno 16 članova. Predsjednica je kroz prezentaciju podnijela izvješće sa sva 3 natjecanja u oranju iz prošle godine, održane dvije edukacije orača, kao i o radu HUONO-a. Financijsko izvješće izradio je tajnik Udruge, Slavko Kopilović.

Visina članarine koja je u prošloj godini iznosila 50,00 kuna, bit će ista i za 2008. godinu.

OPŠIRNIJE:

Tijekom 2008. godine svi članovi Udruge poradit će na popularizaciji rada Udruge na svim jedinicama lokalne samouprave (općine i gradovi). Prema potrebi održat će se prezentacija o dosadašnjem radu Udruge, kao i o HUONO-u i WPO-u, te sudjelovanju Hrvatske na svjetskim natjecanjima. Svim jedinicama lokalne samouprave uputit će se pismena zamolba za financijskom pomoći. Ukupni troškovi za organizaciju prošlogodišnjeg županijskog natjecanja (uključujući i vrijednost prve tri nagrade i osiguranja svih natjecatelja i sudaca od nezgode), kao i trošak puta za Čeminac, na državno natjecanje iznosio je 32.593,63 kn. Većinu ovih izdataka financirala je Koprivničko-križevačka županija.

Odabrana je parcela na kojoj će se održati natjecanje u oranju 2008. godine. Parcela je zasijana uljanom repicom, veličine 7 ha.

Na Skupštini je dogovoreno da se tijekom natjecanja u oranju primjenjuju ista pravila kao i na državnom, odnosno svjetskom natjecanju.

Svi članovi Udruge imat će člansku iskaznicu.

Natjecateljski plug nije kupljen. Plan da Županija kupi natjecateljski plug koji bi koristili učenici Srednje gospodarske škole Križevci, a koristi ga prvoplasirani natjecatelj-orač na županijskom natjecanju, za pripremu za državno natjecanje, nije realiziran, ali će Udruga ponoviti zamolbu u idućoj proračunskoj godini.

Na Skupštini je odlučeno da županijsko natjecanje vodi Ivica Prpić, dipl. inž. agr., kao i prošle godine. Prije natjecanja planiraju se održati barem tri edukacije na području Đurđevca, Koprivnice i Križevaca, a Slavko Fucak, predsjednik nadzornog odbora Udruge, koji je prisustvovao edukaciji orača u Brckovljanima, u organizaciji HUONO-a, ponudio se da educira natjecatelje pri tehničkoj pripremi pluga.

Tatjana Međimurec, dip. ing. agr.
Predsjednica Udruge orača Koprivničko-križevačke županije

Pripremi za ispis