Osnovana Udruga ovčara i kozara Karlovačke županije

Poslovni tajnik Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza gospodin Danijel Mulc, djelatnik HSC-a istaknuo je važnost osnivanja Udruge kao organizacije koja okuplja članove koji se bave uzgojem ovaca i koza. Ciljevi Udruge prije svega su promicanje razvitka ovčarstva i kozarstva na području Karlovačke županije. Udruživanje je bitno radi poticanja i ostvarivanja interesa članova Udruge na lokalnoj i državnoj razini.

Za pretsjednika Udruge jednoglasno je izabran gospodin Marko Radočaj iz cetingradskog mjesta Batnoga. Marko Radočaj je naš poznati uzgajivač koza, trenutno ima 85 koza i 20-tak jarica,a gospodarstvo ima registriranu mini siranu. Marko je sudionik brojnih ocjenjivanja i izložbi,a sireve je izlagao i u inozemstvu. Stručnjaci na ocjenjivanju sira prepoznali su kvalitetu rada ovog proizvođača i nagradili ga mnogobrojnim, uglavnom zlatnim medaljama. Već drugu godinu gospodin Marko Radočaj je predsjednik Udruge malih sirara Karlovačke županije “Korni”.

Tajnik Udruge je Bernarda Kasunić dipl.ing. agr. djelatnica HZPSS-a u Karlovačkoj županiji. Za članove Upravnog odbora izabrani su Darija Sertić, Darko Grdunac, Franjo Požega, Marko Radočaj i Nikola Filipović. Izabrani članovi Nadzornog odbora su Ivo Turalija, Nedeljko Vurdelja i Josip Vuković.

Nakon čitanja, statut Udruge jednoglasno je usvojen, a slijedi postupak registracije Udruge pri nadležnim tijelima.

Odsjek HZPSS-a Karlovačke županije,
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr., stručni suradnik za stočarstvo

Pripremi za ispis