Održan dan Ogulinskog kiselog zelja

Na Danu Ogulinskog kiselog zelja nastupilo je šest restorana i to : Restoran «Vrelo» Bjelolasica, Restoran «Sabljaci», Restoran «Ive», Restoran «Gradina», Restoran «Stadion» i naravno domaćin Restoran «Frankopan». Svaki od restorana pripremio je predjelo, glavno jelo i desert na temu zelja, a stručna komisija u sastavu : Braco Sanjin, Goran Albini Kamanjo, Antun Nišević i Mladen Horić ispred Saveza kuhara mediteranskih i evropskih regija obavili su nemalo lak posao ocjenjivanja. Ukupni pobjednik natjecanja bio je restoran «Stadion», drugo mjesto osvojio je Restoran «Vrelo» Bjelolasica, a treće mjesto osvojio je Restoran «Gradina» iz Josipdola. Uz jela ponuđeno je mlado vino : portogizac, kojese odlično sljubljuje s kiselim kupusom.

U sklopu ove manifestacije održana su dva tematska predavanja : Ogulinski kiseli kupus – zemljopisno porijeklo i nastavak brandiranja – predavač dr. sc. Ugo Toić i «Gastronomija u turizmu» – predavač Siniša Biondić.

U atriju hotela Frankopan šest članova UPOK-a priredilo je prigodnu izložbu kiselog zelja. Nastupili su : Spraja – prom d.o.o., Ogulinka d.o.o., Zdravko Salopek p.o., Agro – union d.o.o., Zelje – promet d.o.o. i Madig – Mrežnica d.o.o.

Odsjek HZPSS-a  Karlovačke županije
Krešimir Fumić, dipl. ing.

Pripremi za ispis