Osnovana udruga inovatora Virovitičko – podravske županije

Tijekom 2006. i 2007. godine u našoj županiji došlo je do procvata inovatorstva, te su dobivene medalje i diplome s sajmova inovacije i novih tehnologija (2006. godine- Osijek brončana medalja gđa. Anđelka Tadić za „konzerviranu grah salatu“, „ARCA“ 2006. Zagreb brončanu medalju za isti proizvod. 2007.Osijek zlatna medalja gđa. Ksenija Plantak za „čaj od batata“ a gđa. Tadić za novi prehrambeni proizvod od rajčice s dodatkom oraha dobiva brončanu medalju na sajmu „ARKA“2007. Zagreb).

2007. godine na sajmu „ARKA“-Zagreb gđa. Tadić dobila je najveće priznanje od svjetske međunarodne organizacije i to osobno od predsjednika te organizacije gospodina Andraša Verdeša diplomu i kip anđela. To priznanje dobiva na vrijednosti kada se zna da je gđa. Tadić prva žena u Hrvatskoj koja je dobila to priznanje i jedna od rijetkih u svijetu koje su to dobile.
Takav uspjeh u županiji nije ostvaren od njenog postanka.

Da napomenem da je gđa. Anđelka Tadić obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (općina Čađavica), koje se bavi proizvodnjom povrća, voća i ratarskim usjevima.

Iz sveg gore navedenog javila se potreba za osnivanje udruge inovatora na području naše županije.

Odsjek HZPSSa, Virovitičko-podravske županija
Mirjana Rastija dipl.ing.agr., stručni savjetnik

Pripremi za ispis