Ministar otvorio farmu u Međimurju

Uz ministra Petra Čobankovića tu su bili župan Međimurske županije Josip Posavec koji se obratio pozdravnim riječima, zamjenik župana Mladen Križaić, predsjednik Županijske skupštine Vladimir Ivković, ravnatelj HSC-a Franjo Poljak, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Nenad Hranilović, predsjednik Mjesnog odbora Ivanovca Josip Car, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Međimurja Igor Rešetar, članovi Županijskog stručnog povjerenstva, predstavnici mljekarske industrije Vindija d.d., predstavnici izvođača i medija.

Program je vodio mr. sc. Milorad Šubić u svojstvu predsjednika Županijskog stručnog povjerenstva zaduženom za provedbu Operativnog programa razvoja govedarstva u Međimurskoj županiji.

Utrošeno je 2.200.000,00 kuna a izgradnja je bila pod vodstvom firme Unimont iz Slatine.

Izgrađena farma slobodnog je načina držanja sa 54 ležišta, otvorene klime, popunjena kravama simentalske pasmine. Kvaliteta njihovih grla prikazana je i na županijskim stočarskim izložbama Mesap u Nedelišću gdje su 2004. godine osvojili 2. nagradu za bikovsku majku, 2004. godine šampionsko zvono za prvotelku i 2006. godine 2. i 3.nagradu u kategoriji simentalskih krava.

U 2006. godini mljekari je predano 124.870 l mlijeka s ostvarenim prihodom od 374.600,00 kuna. Prema izvješćima HSC mlijeko je isključivo ekstra klase.

Trenutno obrađuju 32,55 ha zemlje od čega su 7,00 ha u vlasništvu, a 25,55 ha zemlje u najmu ili zakupu iako obrađuju još zemlje, ali to ne mogu potkrijepiti dokumentacijom.


Obitelj Fučec s ministrom Petrom Čobankovićem

Odsjek HZPSS-a Međimurske županije,
Valerija Čižmak, dipl. ing. agr., stručni suradnik

Pripremi za ispis