11. Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane

11. Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane svečano je otvoren govorom dogradonačelnika Grada Čakovca Nenada Hranilovića i predsjednice Turističke zajednice Međimurske županije Sandre Herman, članice poglavarstva za turizam i kulturu u subotu, 9. rujna 2007. u 12.00 sati. Otvorenje sajma bilo je popraćeno prigodnim kulturno zabavnim programom etno glazbene skupine „Kultura“.

Sajmu su također prisustvovali i predstavnici MPŠVG-a te Odjela HZPSS-a za održivu i ekološku poljoprivredu.

2007_09_11_4.jpg

Nakon otvorenja sajma zainteresirani posjetitelji i izlagači prisustvovali su okruglom stolu koji je vodio mr. sc. Ranko Tadić, a odnosio se na trenutno stanje ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj. Dalji program sajma obuhvaćao je stručna predavanja predstavnika Biope iz Osijeka: Voćarstvo u ekološkoj poljoprivredi; Tvrtke V-ELIN iz Čakovca: Obnovljivi izvori energije, vrste i načini primjene; te Univerzalni život: Miroljubiva zemljoradnja.

U nedjelju, 9. rujna 2007., na obližnjoj pozornici odvijao se cjelodnevni glazbeni program etno grupe „Vulenček“.

Uz certificirane ekološke proizvode iz domaće proizvodnje kao što su svježe povrće, voće, zimnica, sir, ljekovito i aromatično bilje, rakije i med na izložbeno prodajnim štandovima našli su se i proizvodi iz bliskog susjedstva Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Izlagači se nadaju da će i u buduće u ulicu Matice Hrvatske brojni raznoliki štandovi s ekološkim proizvodima visoke kvalitete, bogatog okusa i mirisa privući brojne posjetitelje i konzumente te da će se svijest potrošača o značaju ekološke poljoprivrede postupno podizati na višu razinu kako ona uistinu i zaslužuje.

Odsjek HZPSS-a Zagrebačke županije,
mr. sc. Ines Pohajda, stručna savjetnica za održivu i ekološku poljoprivredu,
Zvonimir Vukov, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za održivu i ekološku poljoprivredu,

Ured ravnatelja HZPSS-a,
mr sc. Marija Ševar, načelnica Odjela za održivu i ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis