Održano 4. natjecanje u oranju Brodsko posavske županije

Po lijepom sunčanom, a ne previše vrućem danu na parcelama obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Vučković iz Prnjavora u općini Oprisavci održano je županijsko natjecanje orača.Natjecanje je otvorio župan gosp. Šima Đurđević, a u ime Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu sve nazočne je pozdravio gosp. dr.sc.Ivan Danjek. Zainteresiranost poljoprivrednika za ovo natjecanje je bila velika, samom natjecanju pristupio je rekordan broj orača, ukupno 21 natjecatelj. Parcela je toga dana bila smotra poljoprivredne mehanizacije i mladih poljoprivrednika. Među oračima su bila i tri učenika buduća maturanta Srednje poljoprivredne škole u Slavonskom Brodu, koji su imali odlične rezultate. Učenik Stjepan Vučković, prošlogodišnji pobjednik ove godine je osvojio drugo mjesto. Natjecateljima je podršku dalo gotovo 200-tinjak nazočnih mještana, gostiju i članova obitelji natjecatelja. Suci natjecanja nisu imali težak posao jer su orači dobro znali „svoj posao“.

Pobjednik 4. Županijskog natjecanja je Dalibor Mahovac iz Bodovaljaca, drugo mjesto je pripalo Stjepanu Vučković iz Prnjavora a treće Stjepanu Kadić iz Gundinaca. Županija je pobjednike novčano nagradila a sponzor natjecanja Poljoopskrba međunarodna trgovina Zagreb svim natjecateljima uručila prigodan vrijedan poklon.

Organizatori i svi učesnici su zadovoljni tijekom događaja, te koristimo prostor da se zahvalimo svima na pomoći u organizaciji 4. natjecanja u oranju Brodsko posavske županije.

Odsjek HZPSS-a Brodsko posavske županije
Vera Novaković, dipl.inž. agr. rukovoditelj Odsjeka

Pripremi za ispis