Posjet studijske grupe iz Nizozemske

Studente je ugostio Odsjek Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Osječko-baranjske županije i Poljoprivredni fakultet u Osijeku.

U vijećnici Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku održano je predavanje na temu «Provedba operativnog programa podizanja govedarske proizvodnje u Republici Hrvatskoj».

Cjelodnevni boravak isplaniran je u obilasku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u pratnji savjetnika mr. sc. Draženke Gutzmirtl, Tomislava Koturića, Emilije Frižon i Judite Gerber.

Posjećeno je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vranješ iz Josipovca koje se bavi povrtlarskom i voćarskom proizvodnjom, Osnovna škola Ernestinovo koja je zahvaljujući donaciji grada Wageningena podigla plastenik, pčelinjak i kompostište za edukaciju učenika. Interes je iskazan i za posjet farmama muznih krava pa su posjećene mliječne farme: OPG Joze Sremca iz Koritne, OPG Ilije Perića iz Viškovaca i OPG Gorasna Tokića iz Širokog Polja. Posjećena je i eko farma Ivana Jazbeca iz Ivanovca.

Na kraju posjeta izrečene su riječi pohvale i zahvale na viđenom, te uloženom trudu u pružanju informacija savjetnika Odsjeka HZPSS-a Osječko-baranjske županije. 

Odsjek HZPSS-a Osječko-baranjske županije,
mr. sc. Draženka Gutzmirtl, rukovoditelj Odsjeka

Pripremi za ispis