Obitelji Sušac u Velikom Trojstvu

Događaj koji mnogima neće značiti nešto naročito, ali meni osobno, a nadam se i svim kolegicama i kolegama koji su boravili u organizaciji WORLD LEARNING i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) na   usavršavanju i izvođenju programa obuke «Vođenje zadruga» sretan i važan događaj.

Usavršavanje i izvođenje programa trajalo je u razdoblju od 6. do 27. veljače 1999. godine.

002_image003.jpg

Radna grupa u San FranciskU 

Uz stručni dio navedenih organizacija, Obitelj Sušac organizirala nam je nezaboravne trenutke sa Hrvatima Kalifornije, kao i posjete njihovim domovima.

003_image005.jpg 

Svečana večera kod Obitelji Sušac – Sacramento

Svaki od nas sudionika ponio je sa sobom divno sjećanje na tu Obitelj, a za sve što su učinili za nas, jedno VELIKO HVALA.

U kratkom vremenu svog boravka u Velikom Trojstvu Obitelji Sušac prisjetila se svih sudionika koje su tada upoznali. Cijenjene kolegice i kolege sve Vas srdačno pozdravljaju.

Puno su mi pričali o Hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Sacramentu.

Hrvatska iseljenička zajednica Sacramenta proteklog je vikenda proslavljala 25. godišnjicu Croatian Extravaganza, manifestacije koja promiče hrvatsku kulturu i običaje u glavnom gradu Kalifornije, a od početka u njoj aktivno sudjeluje Obitelj Sušac.

 004_image007.jpg

Janja i Janko Sušac

Nekoliko tisuća Hrvata i američkih prijatelja okupilo se u Hrvatskom kulturnom centru koji su sami sagradili. Njezina kći Kristina Sušac prije 25 godina započela je Extravaganzu, koja je postala jedna od najvećih manifestacija u američkom iseljeništvu.

Odsjek HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije,
Josip Komljenović, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za stočarstvo

Pripremi za ispis