Održano 1. Natjecanje Slavonije i Baranje
u spremanju sjenaže u rol-bale

Nakon prijave i pojašnjenja pravila, izvučeni su startni brojevi. Natjecalo se 6 ekipa s po 2 natjecatelja, jedna ekipa iz Vukovarsko-srijemske županije i jedna ekipa iz Brodsko-posavske županije i četiri domaće ekipe. U 11 sati Ivo Juras, dipl. inž., dao je znak za start.

Natjecanje su budno pratili suci, pri čemu su ocjenjivali prešanje i omotavanje bale.

Za vrijeme prikupljanja ocjena i obrade podataka, održana je prezentacija strojeva JOHN DEERE (traktori nove serije 30, prskalice sa zračnom potporom, kombajni, rol baleri) KUHN plugovi i tanjurače, HORSCH sjetvospremači i sijačice, SULKY rasipači mineralnog gnojiva i TEHNOSTROJ prikolice za stajnjak i karbokalk.

Nakon zanimljive i bogate prezentacije proglašeni su pobjednici u spremanju sjenaže.

Prvo mjesto osvojili su Dragoslav Zorić i Uroš Zavođa iz Vukovarsko-srijemske županije, drugo mjesto osvojili su Ivan i Marko Vesinger iz Brodsko-posavske županije, treće mjesto osvojili su Dejan Perić i Ivan Bestok iz Osječko-baranjske županije.

Natjecatelji su nagrađeni bogatim nagradama koje smo osigurali zahvaljujući sponzorima:

  • POLJOOPSKRBA Međunarodna trgovina d.d. Zagreb
  • MILL.CO. OSIJEK
  • POLJOPRIVREDNI INSTITUT OSIJEK
  • PSC FERENČAK
  • SJEMENARNA Zagreb d.o.o.
  • BOMI MAKS BJELOVAR

Nakon proglašenja pobjednika održan je domjenak uz glazbu.

Natjecanje je s velikim zanimanjem i pažnjom pratilo oko 600 posjetitelja.

Zahvaljujemo svim kolegama na nesebičnoj pomoći oko organizacije natjecanja, Ivi Jurasu, dipl. inž. – organizatoru, Vandi Čuljat, dipl. inž. el., na brzoj informatičkoj obradi podataka, tvrtci NOVOCOMMERCE na pokroviteljstvu, sponzorima koji su osigurali vrijedne nagrade, medijima koji su kvalitetno izvijestili o događaju i poljoprivrednicima koji su se odazvali u tako velikom broju jer smo sve ovo za njih organizirali. Uz želju da ovo natjecanje postane tradicija, srdačni pozdravi do slijedećeg susreta.

FOTOGALERIJA

Odsjek HZPSS-a Osječko-baranjske županije,
Tomislav Koturić, dipl. inž., stručni savjetnik,
Ruža Skenderović, dip. inž., stručni savjetnik,
Katica Maras, dipl. inž., stručni savjetnik

Pripremi za ispis