Godišnja skupština Udruge uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije

U svečanoj atmosferi uz mnogobrojne goste Skupštini su nazočili: ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barač, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Željko Kraljičak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora RH Žarko Tušek, Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, te brojni drugi predstavnici lokalnih vlasti, uzvanici i gosti.

Županijska udruga uzgajivača konja Krapina ima 146 članova, koji u svojem uzgoju imaju oko 400 grla od kojih su pretežno hrvatski hladnokrvnjaci. Bila je to prilika da se dotaknu teme i inicijative za veće vrednovanje rada uzgajivača konja, kao i mogućnosti otvaranja novih pogodnosti za uzgajivače, kao što je inicijativa o korištenju plavog dizela, poticaja za stajski gnoj, nove provedbe uzgojnih programa temeljem uredbe Europske Unije, napomenuo je predsjednik udruge Mirko Majsec.

„Upit koji su uzgajivači konja s ovog područja uputili prema Ministarstvu poljoprivrede o korištenju plavog dizela, smatram opravdanim. Stručne službe Ministarstva poljoprivrede na tome rade i na taj način ćemo omogućiti konjogojcima koji moraju puno više vremena trošiti na prikupljanje i pripremu hrane za uzgoj konja, lakše poslovanje. Vjerujem da će se to ostvariti prije početka sezone radova u polju“rekao je ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Nakon službenog dijela programa uz izvještaj o radu Udruge i financijskog izvještaja, druženje se nastavilo uz bogati prigodni program gdje su uzvanici, gosti i uzgajivači imali priliku razmijeniti nova iskustva, razmijeniti nove ideje i pokrenuti nove inicijative.

 

Viši stručni savjetnik
Georg Gal, dipl. ing agr.

Pripremi za ispis