H2020 FAIRShare – radionica FAIRShare WP6 – T6.5

Korisnički slučaj (KS) „Pitanja i odgovori“

Zagreb / Brckovljani – Kusanovec/ 31. 3. 2023.

Zadovoljstvo nam je izvijestiti kako je, u okviru H2020 projekta FAIRShare, financiranom od strane Europske Komisije, provedena radionica s ciljem boljeg upoznavanja savjetnika u poljoprivredi s digitalnim alatima za rad u poljoprivredi (DATS), kao i unapređenja metodologije rada s poljoprivrednicima.

Prikazane su metodološke mogućnosti unapređenja savjetovanja primjenom ARIVA metode, ali i razvoj i unapređenje poslovanja kroz primjenu inovativnih i digitalnih tehnologija u poljoprivredi. Uz predstavljanje i bolje upoznavanje s radom alata „Pitanja i odgovori“, prijavljenog kao korisnički slučaj u okviru projekta FAIRShare, predstavljeni su i drugi digitalni alati, poput AgBase, ali i modela izrade ekspertnih sustava za potrebe stručnog savjetovanja u poljoprivredi.

Prezentacija je održana u Ministarstvu poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, uz praktični dio i zaključenje radionice na OPG „Zadravec Romina“ u Brckovljanima-Kusanovcu. Radionici su nazočili eksperti pojedinih područja u savjetodavnom radu, te rukovodeći djelatnici i županijski voditelji službi. Radionicom je moderirao Darko Lugonja, voditelj Odjela za mehanizaciju i primjenu inovativnih tehnologija u poljoprivredi.

Pripremi za ispis