Održan 24. proljetni međunarodni sajam u Gudovcu

U Gudovcu je od 24. do 26. ožujka 2023. godine održan 24. proljetni međunarodni bjelovarski sajam. Organizatori Sajma su Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar. Već tradicionalan, najveći sajam po broju izlagača, kojih je bilo 400-tinjak, posjetile su tisuće posjetitelja koji su osim prezentacije poljoprivredne mehanizacije i opreme mogli vidjeti i saznati nešto više o gospodarstvu, obrtništvu, hortikulturi, građevinskoj i komunalnoj opremi.

Bogat program ovogodišnjeg Sajma obuhvaćao je cijeli niz predavanja, edukacija i okruglih stolova te razne izložbe, kao što su izložba malih životinja, goveda i konja hladnokrvnjaka.

Sajam je svečano otvorila izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je tom prigodom uručila ugovore za projekte financirane iz Programa ruralnog razvoja koji se odnose na nova ulaganja u mliječno govedarstvo, višegodišnje nasade i korištenje obnovljivih izvora energije. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 5.6 milijuna kuna.

Na Sajmu su sudjelovali i djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Područne službe za stručnu podršku Bjelovar od kojih su poljoprivrednici i ostala zainteresirana javnosti mogli dobiti informacije vezane za poljoprivredu, od samoj uzgoja životinja i biljaka, pa do potpora koje su na raspolaganju poljoprivrednicima.

Pripremi za ispis