Održano 15. županijsko natjecanje u oranju u Sunji

Prisutnima se obratio u ime Ministarstva poljoprivrede  državni tajnik Tugomir Majdak. U ime županije Sisačko- moslavačke gđa. Tihana Likarević.  U ime domaćina općine Sunja načelnik Grga Dragičević.

Nakon postrojavanja traktora sa plugovima natjecanje je otvorio član Državnog sudačkog povjerenstva za natjecanje u oranju Ivica Prpić viši stručni savjetnik- mehanizator u Poljoprivredno šumarskoj savjetodavnoj službi.

Natjecalo se u kategoriji plugova ravnjaka,četiri natjecatelja te u kategoriji plugova premetnjaka tri natjecatelja.

Nakon pregleda uzoranih parcela,sukladno važećem Pravilniku ,sudačko povjerenstvo u sastavu Marijan Matokanović, Mijo Žugaj i Igor Petrović  izvršilo je ocjenjivanje i proglasilo pobjednike u natjecanju.

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto osvojio je Stjepan Petričević iz Sunjskog Krivaja , općina Sunja. Drugo mjesto osvojio je Majstorić Željko iz Preloščice.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Mladen Malović iz Baćina, općina Hrvatska Dubica. Drugo mjesto osvojio je Josip Mačak iz Bobovca, općina Sunja.

Na državno natjecanje u oranju koje će se održati u Osijeku županiju će predstavljati prvoplasirani Stjepan Petričević i Mladen Malović.

Na održanom natjecanju prisutno je bilo oko 60 poljoprivrednika i gostiju te se ovom prigodom zahvaljujemo na odazivu.

Također, zahvaljujemo se na pokroviteljstvu županiji Sisačko- moslovačkoj kao i domaćinu Općini Sunja koja je nesebično pomogla u organizaciji i sponzorirala ovo natjecanje.

Zahvaljujemo se i ostalim sponzorima ( Pioneer, KWS, Ljudevit Posavski Mlin i Pekare Sisak) koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

Iako je bilo relativno malo natjecatelja po broju , uvjeti oranja i natjecanja bili su vrlo zahtjevni te su po ocjeni sudačkog povjerenstva prisutni natjecatelji iskazali snalažljivost i umjeće u oranju i kod ovako teških uvjeta.

                                                                                                                  Mijo Žugaj, Igor Petrović

Pripremi za ispis