Održano 16. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Organizatori natjecanja bili su Krapinsko-zagorska županija, Udruga natjecanja u oranju Krapinsko-zagorske županije i Hrvatska-poljoprivredno šumarska savjetodavna služba. Domaćin natjecanja je bila Općina Zlatar Bistrica.

Natjecanje je otvorio dožupan Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek. Ove godine nastupilo je 8 natjecatelja u dvije kategorije. Troje natjecatelja je nastupilo u kategoriji oranje plugom ravnjakom, a pet natjecatelja je nastupilo u kategoriji oranje plugom premetnjakom. Jedan natjecatelj, Mirko Majsec, je nastupio u kategoriji tradicijskog oranja konjima. Voditelj natjecanja bio je Dario Padro, a suci su bili Dragutin Kasteljan, Gordana Jurina i Darko Antonina.

Najuspješniji orač u kategoriji oranje plugom ravnjakom je bio Stjepan Počekal iz Mača, dugo mjesto osvojio je Andrija Škrlec iz Zlatara, a treće mjesto Fabijan Rihtar iz Lobora. U kategoriji oranje plugom premetnjakom prvo mjesto je osvojio Vilko Kukec iz Belca, drugo mjesto Dragomir Jadek iz Zaboka, a treće mjesto Božidar Domitran iz Martinščine. Prvoplasiranim oračima je nagrade uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Slika: Ivan Krušelj, mag.ing.agr.

Prvoplasirani natjecatelji Stjepan Počekal i Vilko Kukec te Mirko Majsec predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju na 16. Državnom natjecanju orača koje će se održati krajem kolovoza u Osijeku.

Gordana Jurina, dipl.ing.agr. viša stručna savjetnica
Jasmina Vagan, mag.ing.agr.

 

Pripremi za ispis