Posjetite 3. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

„U ponedjeljak se obilježava Svjetski dan hrane, a mi ovim Sajmom dajemo trodnevnu uvertiru jednoj od najvažnijih tema današnjice – hrani. Želim da ova tri dana zajedno razmišljamo o hrani, o polju na kojem je uzgojena, o rukama koje su o njoj brinule, o putu koji je ta hrana prošla prije nego što je došla do našeg stola. Želim da cijenite hranu i da cijenite ruke koje su je proizvele.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić na otvaranju Sajma.

Sajam se održava od 13. do 15. listopada 2017. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, a okuplja  120 izlagača iz svih hrvatskih županija. Na Sajmu se predstavljaju proizvodi zimnice te autohtoni proizvodi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji.

Savjetodavna služba i njeni djelatnici također sudjeluju na ovom Sajmu sa svojim štandom, a sve koji su u prilici pozivamo da posjete ovu jedinstvenu manifestaciju ovog vikenda i kupovinom obogate svoju zimnicu i podrže naše proizvođače.

Pripremi za ispis