6. natjecanje orača Istarske županije

Organizator natjecanja bila je Udruga orača Istarske županije na čelu sa njihovim predsjednikom Aldom Štifanićem, dok su suorganizatori natjecanja  Savjetodavna služba, Istarska županija- Upravni odjel za poljoprivredu,lovstvo, ribolov i vodoprivredu, Agencija za ruralni razvoj Istre, općina Višnjan i Grad Novigrad.

Natjecanje u oranju otvorio je Milan Antolović, pročelnik za poljoprivredu IŽ.

Brojni turisti sa zanimanjem su popratili ovaj događaj, čemu je doprinijela i atraktivna lokacija natjecanja koja se nalazi tik do mora. Posebnu pažnju posjetitelja manifestacije privuklo je oranje volovskim zapregama sa simbolom Istre, istarskim govedom.

Prvonagrađeni orač u kategoriji plugova premetnjaka je Marijan Bernobić iz Markovci kod Višnjana. U kategoriji plugova ravnjaka prvonagrađeni orač je Patrik Momić iz Tara, dok je u atraktivnom oranju volovima prvo mjesto osvojio Mario Udovičić iz Tinjana.

Prvonagrađeni orač Patrik Momić i drugonagrađeni orač Matteo Terlević predstavljati će istarsku županiju na 15. Državnom natjecanju u oranju, 02. rujna u Kupinečkom Kraljevcu.

Ivanka Bervida
stručna savjetnica

Pripremi za ispis