Sabatina 2016.

Sabatina godišnje okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenike i stručnjake, sommeliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Cilj je Sabatine edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

Interes za sudjelovanjem na Sabatini pokazali su vinari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih vinogradara i vinara, 26. međunarodni susret vinogradara i vinara po prvi put će se održati na teritoriju dvije države – Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Organizatori Sabatine, Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova, imat će potporu suorganizatora na teritoriju BiH – Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara.

HRVATSKA

U Splitu je 10. i 11. listopada 2016. održan Gospodarski forum o vinogradarstvu i vinarstu, Vinski forum – promocija i degustacija vina Sabatine uz susret vinara, ugostitelja hotelijera i trgovaca te multimedijalna prezentacija „Sudbina splitskog vinogradarstva“, uz predstavljanje knjige „Splitske povijesne iskrice“, a sve to uz prisustvo stalnih medijskih partnera Sabatine. U razdoblju 10. – 19. listopada 2016. izvršeno je ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića pristiglih na Sabatinu.

BOSNA I HERCEGOVINA

Trodnevni program Sabatine, koji uključuje sajam vinogradarstva i vinarstva, stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, održat će se od 3. – 6. studenoga 2016. u Neumu, Grand hotel Neum.

Organizirani studijski obilazak vinogradarsko-vinarskih destinacija uz praktično vinogradarstvo i povijesno-turističkih znamenitosti obuhvatit će Međugorje, Mostar i Čitluk.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva te burzi, izložbama i degustacijama vina svoje proizvode predstavlja 300-ak izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

Ne propustite ovogodišnju Sabatinu!

Pripremi za ispis