18.Poljoprivredno – poduzetničke ideje Nova Gradiška 2016.

Prilika je to da se na jednom mjestu okupe poljoprivrednici, proizvođači, stručnjaci i znanstvenici. Upravo je zbog spoja sajamskog i edukativnog, izložbenog i stručnog, turističkog i poljoprivrednog  novogradiška manifestacija u posljednjih 18 godina izrasla u respektabilnu priču koju prepoznaju i izvan granica regije. Kroz tradiciju Poljoprivredno-poduzetničkih ideja, manifestaciju koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organiziraju Brodsko posavska županija, Grad Nova Gradiška, Savjetodavna služba i drugi suorganizatori, vrlo se lako može pratiti i stanje poljoprivrede u posljednja dva desetljeća države. Uz mogućnost upoznavanja s ponudom i proizvodima brojnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske, najsuvremenijim poljoprivrednim strojevima i opremom, kao i nizom noviteta iz struke i ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje ponudit će priliku za dvodnevnom edukacijom, toliko potrebnom suvremenim poljoprivrednicima zbog koje nerijetko još uvijek nismo dovoljno konkurentni na europskim i svjetskim tržištima.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede će za vrijeme trajanja manifestacije izlagače, goste i sve posjetitelje upoznati s trenutno najvažnijim nacionalnim poljoprivrednim dokumentom-Programom ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine i to: Mjerom 4, Mjerom 6, Mjerom 10, Mjerom 11, Mjerom 13, te Mjerom 19.

Drugi dan manifestacije, subota, posljednjih se godina uspješno profilirala kao jedinstveni pčelarski dan, nudeći svim zainteresiranima priliku da nauče ponešto o još jednoj iznimno uspješnoj grani poljoprivrede, koja se u zadnje vrijeme, zbog značajnih klimatskih promjena, suočava s brojnim izazovima. Nastavljajući uspješnu tradiciju aktivni pčelari, kao i oni koji se proizvodnjom meda bave amaterski, ove će godine od 10 sati 23. siječnja, moći birati između nekoliko tema uglednih pčelarskih stručnjaka:„Kontrola i suzbijanje američke i europske gnjiloće medonosne pčele“, “Suvremena tehnologija pčelarstva“ i „Pčelinji proizvodi u unapređenju i zaštiti ljudskog zdravlja“.

18. Poljoprivredno-poduzetničke ideje Nova Gradiška 2016. čekaju vas u prostoru Doma kulture i Društvenog doma 22. i 23. siječnja, od 9.00 do 19.00 sati

Poziv i program
 

Juraj Ostoić, dipl. ing. agr.

Pripremi za ispis