CLAAS uvodi program certifikacije rabljenih strojeva

Od 1980- tih Claas je prodao više od 15 000 kombajna i samohodnih silokombajna na svom stalno rastućem tržištu. Na sajmu poljoprivredne mehanizacije u Hanoveru Claas predstavlja svoj program certifikacije za rabljene strojeve, te svojim kupcima nudi dodatne garancije za maksimalnu uporabnu pouzdanost. Progam certifikacije: ‘’First Claas Plus’’ uključuje 12 mjeseci garancije, što podrazumjeva originalne Claas rezervne dijeove, materijale i popravke u slučaju reklamacije u garantnom roku od 12 mjeseci kod lokalnog prodavatelja Claas-a.

Program ‘’First Clas Plus’’ program je dostupan za rabljene traktore, kombajne i silokombajne Claas starosti do tri godine, što znači da se strojevi vrlo temeljito pregledavaju specijalistima u autoriziranim servisnim centrima po najvišim standardima. Provjerava se ispravnost i do 390 točaka na kombajnima i do 210 točaka na traktorima. Što uključuje provjeru ispravnosti npr.: hladnjaka, kočnica, remenja, vrata, spojke, elektroinstalacije, ovjesa kabine, curenja na motoru i hidrauličkoj instalaciji.

Novi Claas-ov portal rabljenih strojeva

Zainteresirani poljoprivrednici, kontraktori kao i Claas prodavatelji, mogu pronaći na web portalu: www.first-claas-used.com.

Ovdje zainteresirani mogu vidjeti cjeli asortiman Claas-a, dakle puno više nego što je to dostupno kod lokalnog Claas prodavatelja. Sve ponude su popraćene preciznim opisom radnih sati, brojem servisa i provjera koje su izvršene također kroz vizuelni prikaz stroja. Ovaj web portal je vrlo intuitivan i vrlo lak za uporabu. Zainteresirani mogu odabrati razne filtere da pronađu traktor, kombajn ili silokombajn s karakteristikama koje žele, uspoređujući istovremeno razne ponuđene strojeve. Još jedna prednost za korisnike je što kod svog lokalnog prodavatelja (servisa) mogu dobiti sve dodatne informacije o nabavi strojeva. Prodavatelj može organizirati kontakt s dobavljačem, transport, plaćanje i logistiku, i u slučaju ako se nabavka vrši i u inozemstvu.

First Claas Used (www.first-claas-used.com) počinje s programom od sajma Agritechnica 2015. i od tada će se razvijati svakim danom.

 

Ivica Prpić, dipl. ing. agr.
viši koordinator za mehanizaciju

Pripremi za ispis