5. Sajam agro proizvoda i opreme

Sajam počinje u jutarnjim satima a svečano će biti otvoren u 10 h.

Na ocjenjivanje meda pristigla su čak 102 uzorka od čega je gotovo polovina pripadala medu bagrema što je rezultat odlične bagremove paše koja je ove godine sve pčelare podarila izuzetnim medom.

Senzoričko ocjenjivanje meda obavilo je ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s sveučilišnim profesorom Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostali članovi povjerenstva bili su Lidija Svečnjak i Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Ljubica Kravarščan iz Savjetodavne službe – Podružnica Virovitičko-podravske županije, Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i Davorka Kermend Đukić iz Virovitičko-podravske županije.

Ocjene će biti prezentirane javnosti na kraju sajamskog dana a tom prilikom biti će dodijeljena i Zlatna žlica za najbolje ocijenjeni med. 

U Hrvatskoj gospodarskoj komori  Virovitica, u sklopu 5. „Agroexpa 2015.“, sajma agroproizvoda i opreme, održat će se stručna predavanja za članove Grupacije pčelarstva ŽK Virovitica i ostale zainteresirane pčelare.

Na ovom sajmu očekuje se oko 65 izlagača za koje su osigurani besplatni štandovi na kojima će se moći razgledati, ali i kušati i kupiti navedeni poljoprivredno-prehrambeni proizvodi.

Organizatori 5. sajma AGROEXPO: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, ŽK Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba – Podružnica VPŽ. 

Program 5. sajma AGROEXPO:

8,00 početak sajma za posjetitelje

10,00 svečano otvaranje 5. sajma AGROEXPO

11,00 predavanje za pčelare (u prostorijama HGK):

1. „Zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda EU oznakama kvalitete“ održat će Edita Volar Pantić, načelnica Sektora za označavanje i kvalitetu proizvoda u Ministarstvu poljoprivrede,

2. „Zaštita meda zemljopisnim oznakama“, Željka Gudelj Velaga, viši savjetnik specijalist u Službi za posebne oznake i promidžbu kvalitete u Ministarstvu poljoprivrede.

12,00 svečana dodjela „Zlatne žlice“ i ostalih priznanja za pčelare

Ljubica Kravarščan, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

 

Pripremi za ispis