Dani masline Zadar 2015.

Suorganizatori su Zavod za javno zdravstvo, Savjetodavna služba Zadarske županije, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, Narodni muzej Zadar te Agroekološka udruga dalmatinskih maslinara Orkula iz Biograda na moru.

Radi podbačaja u rodu protekle godine smanjen je broj uzoraka maslinovog ulja u odnosu na protekle godine, ali su zato predviđena zanimljiva predavanja i prezentacije od strane brojnih eminentnih stručnjaka koja bi mogla pomoći maslinarima da u ovogodišnjoj vegetacijskoj godini pronađu put do zdravog i kvalitetnog ploda. Jednu od top tema „Bolest paunovog oka i njen utjecaj na urod maslina“ prezentirati će Ivan Šimičević, a prezentaciju rezidbe maslina, praktičnim radom na terenu voditi će Zvonimir Vlatković i Gordana Dragun stručnjaci Savjetodavne službe Podružnica Zadarske županije.

Za vrijeme trajanja manifestacije u petak i subotu na Narodnom trgu u Zadru bit će održan tematski sajam. Stoga, sve ljubitelje masline i maslinovog ulja pozivamo da posjete ovu hvale vrijednu manifestaciju.

 

Gordana Dragun, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

 

Pripremi za ispis