Održana redovna godišnja i izborna skupština Udruge orača Virovitičko-podravske županije

Od ukupno 38 članova Udruge nazočno je bilo 32 člana, što je bilo dovoljno za donošenje pravovaljanih odluka Skupštine.

Nakon pozdravne riječi svima prisutnima riječ je preuzeo dopredsjednik udruge Siniša Hrgović, koji je vodio radom Skupštine.

Gospodin Hrgović predložio je dnevni red Skupštine, koji je jednoglasno prihvaćen. Nakon izvješća o radu za proteklu godinu pristupilo se i izboru novog vodstva Udruge i članova Nadzornog i Izvršnog odbora, te po prvi puta likvidatora Udruge.

Povjerenje za novi četverogodišnji mandat dobili su: predsjednik Željko Žibreg, dopredsjednik Siniša Hrgović i tajnik Ivan Ključec. U Izvršni odbor izabrani su; Željko Žibreg, Siniša Hrgović, Ivan Ključec, Ana-Marija Čajkulić, Ivan Kaladić, Željko Ferenc, Zlatko Katančić, Mladen Kaselj i Ljubomir Duvnjak. U Nadzorni odbor izabrani su: Ljubica Kravraščan-predsjednica i članovi: Željko Kumrić i Dražen Šomođi, a za likvidatora Udruge izabran je Željko Žibreg.

Skupštini su bili nazočni gosti načelnici iz tri općine, Marijan Brlek iz općine Suhopolje, Josip Granjaš iz općine Sopje i Hrvoje Miler iz općine Špišić Bukovica, a pozdravnu riječ u ime načelnika održao je Marijan Brlek. Osim njih skupštini je nazočio i predsjednik Svjetske oračke organizacije (WPC) i dopredsjednik HUONO-a Tugomir Majdak, koji je pozdravio sve prisutne, pohvalio rad Udruge, te se osvrnuo  na odlične i hvale vrijedne rezultate Udruge u pojedinačnom i ekipnom plasmanu u proteklim godinama na državnim i svjetskim natjecanjima.

Na samom kraju radnog dijela Skupštine dogovoreno je, da će 11. županijsko natjecanje orača ove godine biti u lipnju u općini Pitomača. Udruga je svojim ozbiljnim radom i postignutim odličnim rezultatima dobila čast po drugi put ( prvo 2010. u Suhopolju) biti domaćin 13. državnog natjecanja orača, koje je planirano za 4.- 6. rujna u općini Suhopolje.

Ljubomir Duvnjak, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis