Održano savjetovanje za poljoprivrednike

Organizator  savjetovanja bili su djelatnici  Savjetodavne službe, podružnice  Karlovačke županije  koji redovito svake godine organiziraju savjetovanje kako bi proizvođače upoznali sa svim novostima i postupcima koje će trebati provesti u svojoj proizvodnji tijekom godine.

Nazočnima se obratio i savjetnik za gospodarstvo grada Ogulina dr. vet. Vladimir Kubelka upoznavši prisutne sa Programom potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju grada Ogulina za 2015. godinu.

 Nakon toga održana su predavanja djelatnika Savjetodavne službe Bernarde Kasunić, dipl.ing.agr., Ljubice Magdić, struč.spec.ing.agr., Krešimira Fumića, dipl.ing.agr. i Snježane Blašković, dipl.ing.šum.  Prezentirane su teme: Izravna plaćanja u 2015., Višestruka sukladnost, Mjere ruralnog razvoja, Mikotoksini-fuzarioze, FADN kalkulator i Upisnik šumoposjednika.

Na kraju je predstavnik  tvrtke Genera d.o.o., Josip Čorušić, dipl.ing.agr. nazočne upoznao sa novom paletom sredstava za zaštitu povrtnih i ratarskih kultura tvrtke Genera d.o.o. u 2015. Godini.

Odaziv na predavanje bio je velik.  Proizvođači su dobili mnogo korisnih informacija, a za sve detaljnije informacije upućeni su ured Savjetodavne službe u Ogulinu.

Savjetodavna služba
Podružnica Karlovačke županije
dr. sc. Mirna Ceranić-Sertić,
viši stručna savjetnica za zaštitu bilja

Pripremi za ispis