Akcija Prateći list u Baranji

Prikupljanje ambalaže sredstava za zaštitu bilja bilo je 20. kolovoza na dvije lokacije u Baranji, u Topolju i Popovcu. Odaziv poljoprivrednika je bio izuzetno dobar. Poljoprivrednici su trebali Prateći list za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) dopuniti samo sa osobnim podacima.

Tijekom primanja prazne ambalaže dio poljoprivrednika izrazio je veliko nezadovoljstvo jer im je odbijena ambalaža sredstava za zaštitu bilja tvrtke Herbos. Djelatnici koji su zaprimali ambalažu, pojasnili su kako se prikuplja isključivo prazna ambalaža tvrtki koje financiraju projekt, što omogućuje poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže. Tvrtka Herbos nije članica CROCPA EKO MODEL-a, te se njihova ambalaža ne skuplja. Svakako bi trebalo naći rješenje za nastali problem.

Poljoprivrednici sa područja Osječko-baranjske županije imaju mogućnost zbrinjavanja prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja tijekom cijele godine u Osijeku (prvi ponedjeljak u mjesecu).

Ruža Skenderović, dipl. ing. agr.
viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis