Sjetva paralelnog pokusa hibrida kukuruza

Kako bi Savjetodavna služba olakšala izbor hibrida najznačajnije kulture po zasijanim površinama u Međimurskoj županiji (prošle godine prema zatraženim izravnim plaćanjima bilo je 10.568,88 ha pod kukuruzom od 21.694,82 ha pod svim ratarskim kulturama u Međimurskoj županiji) posijan je 16. travnja 2014. u Svetom Martinu na Muri devetu godinu za redom paralelni pokus hibrida kukuruza različitih sjemenarskih kuća. Ove godine u pokusu sudjeluje 81 hibrid kukuruza vegetacijskih grupa 200-600. Kako sve ove godine pratimo prinose, vremenske prilike tijekom vegetacijske sezone, ekonomske parametre proizvodnje iste prezentiramo tijekom zimskih predavanja i primijećeno je da kod poljoprivrednih proizvođača ovakve teme nailaze na najviše zanimanja.

Kao i svih proteklih godina paralelni pokus posijan je po vegetacijskim grupama dozrijevanja, istovjetna gnojidba je na cijeloj parceli kao i zaštita koja je prilagođena uvjetima parcele na kojoj je posijan pokus.

Ovim putem zahvaljujem svim sjemenarskim kućama koje nas prate svih ovih godina, a najviše zahvaljujem na suradnji, strpljenju i velikom trudu obiteljskom gospodarstvu Babić.

pokus_22_4.jpg

Suzana Pajić, dipl. ing. agr.
viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis