Promidžba ekološke poljoprivrede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

  • Stanje ekološke poljoprivrede u RH i EU (Darija Musulin, dipl. ing., voditeljica Odjela za ekološku i integriranu proizvodnju MP)
  • Izazovi, prilike i rješenja u ekološkoj poljoprivredi (Andrea Vugrinović, predsjednica Klastera ekološke poljoprivrede)
  • Izazovi ekološke proizvodnje –Biti ili nebiti (mr. sc. Radoslav Bobanović, PZ Maslina i vino, Polača)
  • Jamstveno kreditni fond za zeleno poduzetništvo (Bruno Bebić, viši stručni suradnik u Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA d.o.o.)
  • Ekološka poljoprivreda-uvjeti za ulazak u sustav potpora (Dijana Šemeš, rukovoditelj Reginalnog ureda APPRRR)

Radionicu je otvorila zamjenica župana Marija Vučković istaknuvši kako je ekološka proizvodnja jedan od strateških ciljeva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u narednim godinama. Zanimljive teme i odlični predavači okupili su solidan broj proizvođača koji su se na kraju uključili u raspravu. Moglo bi se zaključiti da su ovakve radionice višestruko korisne kako za poljoprivrednike tako i za djelatnike institucija jer kako je u svom izlaganju naveo gospodin Bobanović: “Mi prenosimo iskustva iz baze, ekološka poljoprivreda je životna filozofija i budućnost svijeta, ali da bi se to moglo živjeti nužno je potrebna pomoć države“.

Ivana Tomac Talajić, dipl .ing.,
stručna savjetnica za biljno zdravstvo

Ivo Batinović,  dipl .ing.,
viši stručni savjetnik za hortikulturu

Pripremi za ispis