Održani Dani hrane i tradicijskih proizvoda u Zagrebu

Izlagači – poljoprivredna gospodarstva s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba ponudili su na kušanje i prodaju voće i voćne prerađevine, povrće i prerađevine od povrća, suhomesnate proizvode, sireve, vina, rakije, likere, med i proizvode od meda, kruh i kolače, ljekovito bilje i cvijeće.

Ovaj sajam već godinama pomaže poljoprivrednim proizvođačima zagrebačke okolice da na najvećem hrvatskom tržištu prezentiraju svoje proizvode i vrlo je dobar način obilježavanja svjetskog dana hrane i svjetskog dana seoske žene.

dani_hrane_17_10.jpg

Proizvođači i organizatori sajma (Foto: D. Kopač)

Hrana koja se prodaje na ovom sajmu predstavlja kvalitetne domaće tradicijske proizvode s naglaskom na kvalitetu sirovine i prerade, a dio nosi naziv i neke od županijskih robnih marki koje doprinose povećanju dohotka poljoprivrednih gospodarstava, a potrošačima osiguravaju garanciju kvalitete kupljenog proizvoda. 

dani_hrane1_17_10.jpg

Sir Dragec – robna marka Zagrebačke županije (Foto: D. Kopač) 

Seoske žene na ovom sajmu prezentiraju sve blagodati bogatog seoskog stola kao i poduzetnički duh u određenim grana poljoprivredne proizvodnje gdje su one nositeljice gospodarstva, naročito u preradi poljoprivrednih proizvoda (sirevi, kruh, kolači, voćne prerađevine i prerađevine od povrća).

Na sajmu su i ove godine kao i svih dosadašnjih izlagači i posjetitelji mogli dobiti stručne savjete i stručnu literaturu (letke i brošure) na štandu djelatnika Poljoprivredne savjetodavne službe podružnica Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

 

Anđelka Pejaković, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik za govedarstvo

Pripremi za ispis