Započeli Dani jagoda križevačkog kraja

Organizatori manifestacije su Poljoprivredna savjetodavna služba, ispostava Križevci, Turistička zajednica grada Križevaca a pokrovitelj grad Križevci. U ime pokrovitelja manifestacije, nazočne je pozdravio prof. Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Križevca.

I ove godine program službenog otvorenja obogatila su djeca iz križevačkih dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole, koja su zajedno s odgajateljicama i učiteljicama pripremila prigodne pjesmice, recitacije i koreografije. Također su pripremili i likovne radove na temu jagode, koji će biti izloženi narednih tjedan dana u holu zgrade gradskog Poglavarstva.

Nakon odrađenog programa, djeca su  se sladila slasnim jagodama domaćih proizvođača. Iako to djeci nije bilo potrebno naglašavati, konzumacija svježih jagoda predstavljala je svojevrsni uvod u provedbu kampanje školskog voća.

Također je održano i ocjenjivanje jagoda od strane posjetitelja. Ukupno najbolje ocijenjena  ove godine je sorta Alba, zatim slijedi sorta Clery a treće mjesto zauzela je sorta Raurica.

jagode_2.jpg 
Foto: Najbolje ocijenjena sorta Alba

Za kraj, možemo konstatirati da će Križevčani i ove godine uživati u sočnim i kvalitetnim domaćim jagodama uz nadu da će vrijeme biti naklonjeno proizvođačima.                                     

Podružnica PSS-a Koprivničko-križevačke županije
Slavko Kopilović, dipl. ing., 
rukovoditelj Podružnice
Tanja Lasić Jašarović, dipl. ing., stručna savjetnica za hortikulturu

Pripremi za ispis