Manifestacija – Vridne ruke obale, zagore i škoja

Dani autohtonih proizvoda, tradicijskih obrta i folklorne baštine održat će se od 24. do 26. svibnja u Trogiru.

U današnje vrijeme poplave tržišta raznim artiklima cilj je omogućiti hrvatskim proizvođačima izlaganje vlastitih proizvoda, koji se često izrađuju po receptima naših predaka.

Na toj manifestaciji sajamsko-izložbeno-edukativnog karaktera predstavit će se svi koji žele svoje kvalitetne domaće proizvode prezentirati širem tržištu (tradicijski obrti, autohtonih jela, rukotvorine, domaći proizvodi, folklorni običaji i sl.).

Ovogodišnja manifestacija bit će obilježena i međunarodnim karakterom  jer će se  unutar manifestacije održati po prvi put i novi projekt pod imenom: H.A.N.D. – TROGIR  (Heritage, Artcrafts, Nature, Domestic).             

PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL TRADICIJSKIH OBRTA I NEMATERIJALNE KULTURNE BAŠTINE

Događaj će obogatiti turističku ponudu Grada Trogira jer će se u tri dana manifestacije moći uživati u ukusima, mirisima, slici i zvuku Lijepe naše.

U okviru sajamske manifestacije organizirat će se i brojna predavanja o hrani, suvenirima, tradicijskim obrtima, poduzetništvu i turizmu.

Radionice tradicijskih obrta prezentirane na samoj manifestaciji pridonijet će razvoju svijesti o očuvanju i razvijanju kulturne baštine.

Program će upotpuniti i svakodnevno nastupanje kulturno umjetnička društva s bogatim folklornim programom i učiniti da događaj stekne još više poklonika.

Sve informacije možete dobiti na broj 021/800-427 ili mob. 099/2800-417, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i društvene djelatnosti – Marija Sokol.

Pokrovitelji manifestacije su: MINISTARSTVO TURIZMA REPUBLIKE HRVATSKE, MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE REPUBLIKE HRVATSKE i SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prilog: Program manifestacije 

 

Božena Beljan, dipl. ing. agr.
viša stručna savjetnica

Ankica Rogošić,dipl.ing.agr.
viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis