Održane 15. Poljoprivredno poduzetničke ideje Nova Gradiška 2013.

Grad Nova Gradiška bio je uzoran domaćin svim uzvanicima i posjetiteljima, te se u ime grada u Domu kulture   nazočnima prvo obratio predsjednik Gradskog vijeća gosp. Mirko Golovrški. Župan Brodsko-posavske  županije gosp. Danijel Marušić pozdravio je sve goste i posjetitelje u ime organizatora a gosp. Luka Čuljak, pomoćnik ministra poljoprivrede otvorio je 15. Poljoprivredno poduzetničke ideje. Manifestaciji je nazočio gosp. Dario Zagorec, zamjenik ravnateljice Poljoprivredne savjetodavne službe.

U savjetodavnom dijelu programa veliko zanimanje je bilo za prezentaciju i raspravu oko Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim je odlično prezentirana i primljena aktualna tema „ Legalizacija gospodarskih objekata „.

Pomoćnik ministra gosp. Luka Čuljak prezentirao je također aktualnu temu „Povlačenje sredstava iz EU fondova“, s posebnim naglaskom na rezultate posljednjih natječaja IPARD programa kao i najavu novina u slijedećim natječajima u 2013. godini. Navedene aktualne teme na županijskoj razini pružile su svim poljoprivrednicima mogućnost rasprave i dobivanje odgovora na sve upite.

Program u Domu kulture sa svim prezentacijama pratila je puna dvorana poljoprivrednika.

Dvodnevnu poljoprivrednu manifestaciju medijski je u svom direktnom radijskom programu pratio Radio Bljesak.

U društvenom domu održavala se poljoprivredna izložba, na kojoj je ove godine 67 izlagača predstavilo svoje proizvode i usluge.

Pčelarima Brodsko-posavske i susjednih županija posvećen je drugi dan manifestacije. dr. Maja Dražić i prof. Nikola Kezić održali su stručna predavanja pčelarima koji su također popunili dvoranu Doma kulture.

Cijelu manifestaciju je pratilo dobro ozračje, nove poljoprivredne ideje i zvuci tamburice.

 

Vera Novaković, dipl. ing. agr
rukovoditeljica Podružnice

Pripremi za ispis