Predavanje o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata u Krapinsko-zagorskoj županiji

Viši stručni savjetnici  Dragutin Kasteljan i Darko Antonina održali su prezentaciju o uvjetima legalizacije bespravno izgrađenih objekata na gospodarstvu. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Krapinsko-zagorske županije mr. sc. Stjepan Bručić nakon prezentacije odgovarao je na postavljena pitanja kojih je bilo mnogo. Kroz predavanje poljoprivrednici su dobili  sve potrebne informacije kako pokrenuti postupak legalizacije te koja je potrebna dokumentacija za ozakonjenje bespravno izgrađenih objekata.

Poljoprivrednici su ukazali na probleme s kojima se susreću u postupku legalizacije, a to su u prvom redu neriješeni imovinski odnosi, visoki troškovi izrade ovlaštenog geodetskog i arhitektonskog elaborata i drugih doprinosa jedinicama lokalne uprave kojima će biti opterećeni pri legalizaciji objekata.  

Predavanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije Snježana Murr kojoj su poljoprivrednici uputili pitanje postoji li mogućnost sufinanciranja troškova legalizacije od strane Županije.

Posjećenost predavanju je bila izuzetno dobra što dokazuje koliko je ova tema našim poljoprivrednicima bitna.

legalizacija_2.jpg

To predavanje bilo je prvo u nizu predavanja koje organiziraju djelatnici PSS-a.

Podružnica PSS-a Krapinsko-zagorske županije
Gordana Jurina, dipl. ing. agr., 
poljoprivredna savjetnica
Sandra Majsec, dipl. ing. agr., poljoprivredna savjetnica

Pripremi za ispis