Održano 9. Županijsko natjecanje orača Požeško-slavonske županije

Nakon pozdravnih govora načelnika Odjela  za mehanizaciju u Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi i voditelja natjecanja orača, Ivice Prpića, dipl. ing.,agr. te rukovoditeljice podružnice Poljoprivredne savjetodavne službe  Đurđice Kšenek, dipl. ing. agr., načelnika općine Brestovac, gospodina Ivice Mandića te je u ime izaslanstva župana gđa. Elvira Mirković,dipl.,ing.,agr.,  viša savjetnica za poljoprivredu i poduzetništvo Požeško-slavonske županije, otvorila natjecanje.

Natjecalo se 9 orača u dvije kategorije i to 6 u kategoriji  ravnjaci i 3 natjecatelja u kategoriji premetnjaci. Dugotrajna suša nije išla u prilog našim oračima no oni su unatoč ovome nedostatku odradili dobar posao. Sudačka komisija nije imala lagan posao, ali na kraju su odlučili nagraditi sljedeće orače:

U kategoriji ravnjaci:

  1. Josip Bartolović
  2. Ivan Kmetić
  3. Blago Ivanka

U kategoriji premetnjaci:

  1. Mijo Samaržija
  2. Josip Vodička
  3. Robert Rosipal

ps_02.jpg

Nakon natjecanja Načelnik Odjela za mehanizaciju Ivica Prpić, te rukovoditeljica  Đurđica Kšenek u Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi Požeško-slavonske županije  su dodjeli i zaslužene nagrade.

Zahvaljujemo se svim sponzorima i  svim ostalima koji su svojim radom i sredstvima omogućili ovu županijsku manifestaciju 9 put po redu.

Goran Josipović, dipl. ing. agr.
Stručni savjetnik za hortikulturu PO PSŽ

Pripremi za ispis