Završena manifestacija FLORA CENTRUM MUNDI 2012.

Već prvog dana ovog trodnevnog festivala cvijeća očito je bilo da ovaj tradicionalni sajam jača iz godine u godinu i privlači sve veći broj posjetitelja. Za manifestaciju je bio prijavljeno 115 izlagača, najviše cvjećara, ali posjetitelji su na sajmu također mogli pronaći i raznoliku ponudu opreme za vrtlarstvo i cvjećarstvo, tradicionalne rukotvorine, biljne prerađevine, te stručnu literaturu iz područja cvjećarstva..Uz bogat kulturni program otvorena je i atraktivno uređena izložba Calla i Mandevilla, u suradnji sa nizozemskom tvrtkom V.A.M. Penings i Vijenac iz Strahoninca. 

FCM_2012_3_.jpg

 

FCM_2012_6.jpg

Kao i ranijih godina, jedan od događaja u sklopu ludbreškog cvjetnog sajma bila je i završna proslava dana Centra svijeta, potpisane su povelje o prijateljstvu između grada Ludbrega sa gradovima Novi Marof i Laško iz Slovenije. Ugodno vrijeme izmamilo je mnogobrojne posjetitelje na središnji gradski trg, koji je bio okupan šarenilom boja i cvjetnih mirisa. 

FCM_2012_4.jpg

U nedjelju poslijepodne, u kvalitetnom zabavnom programu, ljubitelji cvijeća su uz obilaženje štandova uživali u glazbi i plesu. Nastupili su Podravski mužikaši, mažoretkinje, plesna skupina Takt iz Varaždina, te na samom kraju, i svima omiljeni Kvartet Gubec. 

Manifestacija je bila izuzetno uspješna, izvrsno posjećena stoga se organizatori zahvaljuju svim izlagačima, cvjećarima i posjetiteljima, te ih pozivaju na 17. međunarodnu izložbu i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi 2013. 

 
Valerija Pokos, mag. ing. agr.
viša stručna savjetnica za integriranu i ekološku poljoprivredu
Pripremi za ispis