Đurđica Pražetina iz Daskatice najuzornija seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije za 2012. godinu

Na početku programa zbor sastavljen od sudionica ranijih izbora za najuzorniju seosku ženu Bjelovarsko-bilogorske županije i udruge žena izvele su himnu najuzornijih seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije, čije je stihove napisala i uglazbila jedna od sudionica ranijih izbora, Katica Šostaric iz Zrinskog Topolovca.

Pri predstavljanju svaka je kandidatkinja rekla najvažnije o proizvodnji na svojem gospodarstvu. Kad nađu vremena bave se ručnim radom, fotografijom, sudjeluju u humanitarnim akcijama, izlažu svoje proizvode na sajmovima. Dio proizvoda njihovih vještih ruku posjetioci su mogli pogledati i kušati jer je svaka sudionica imala postavljen stol s proizvodima s gospodarstva.

Prošlogodišnja pobjednica Irena Cugovčan predala je titulu najuzornije seoske žene Đurđici Pražetini iz Daskatice, općina Štefanje, prva je pratilja Zdenka Pavičić iz grada Grubišno Polje, a druga Spomenka Nesvadba iz G. Dragičevca. Snježana Perčec dobila je priznanje za najbolji stol s autohtonim jelima.

Đurđica Pražetina zajedno sa suprugom bavi se proizvodnjom mlijeka na farmi od 60 muznih krava. U slobodno vrijeme bavi se ručnim radom i uređenjem okućnice.

Pobjednicama, ali i svim sudionicama, prvi su čestitali župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija i domaćin izbora, gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Za organizaciju ovogodišnjeg izbora zaslužni su grad Grubišno Polje, Bjelovarsko-bilogorska županija i Udruga seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije s predsjednicom Marijom Knežić, a mnogobrojni su pokrovitelji nagradili sve sudionice izbora.

Područni odjel HPK-a Bjelovarsko-bilogorske županije
v.d. rukovoditeljica Iva Majhen-Vlašiček, dipl.ing.agr.

 
Pripremi za ispis