Okrugli stol o trošarinama i njihovom utjecaju na proizvođače rakije

Na osnovi inicijative naših članova, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – tradicionalnih proizvođača domaće rakije koji zbog Odredbi Zakona o trošarinama ozbiljno razmišljaju o prestanku proizvodnje usprkos njihovu znatnom ulaganju u vlastita gospodarstva, jer ih se tretira kao industrijske proizvođače, Odbor za zakonodavstvo i prilagodbu EU Hrvatske poljoprivredne komore u suradnji s Odborom za ruralni razvoj HPK te Odjelom za ruralni razvoj i Odjelom za hortikulturu Javne poljoprivredne savjetodavne službe HPK, organizira Okrugli stol.

Okrugli stol s temom „Odredbe Zakona o trošarinama i njihov utjecaj na razvoj ruralnih područja i status obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – proizvođača rakije“ održat će se 7. veljače 2012. godine u Slavonskom Brodu u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, koja je ujedno i suorganizator, na adresi Ulica Petra Krešimira IV 1, s početkom u 11 sati prema sljedećem programu:

11:00 – 11.15    Registracija sudionika

11.15 – 11.30     Otvaranje i pozdravna riječ

Moderatori: Zlatko Dudaš, Višnja Magdić

11.30 – 11.40    Uvod u temu

11.40 – 12.00 Odredbe zakona o trošarinama, sadašnje stanje i prijedlozi za poboljšanje statusa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – proizvođača rakija, mr. sc. Mijo Gašparović, JPSS HPK

12.00 – 13.00     Rasprava

13.00 – 13.15    Zaključci s Okruglog stola

Smatramo da uspješnost i kvaliteta takvih rasprava ovise o sastavu sudionika pa Vas molimo da kao kompetentna osoba koja može utjecati na izmjenu Zakona i znatno pridonijeti rješavanju sadašnje neodržive situacije sudjelujete na Okruglom stolu kako bismo zajedničkim naporom definirali probleme i predložili njihovo rješavanje te pomogli opstanku tradicije naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem dolasku te Vas molimo da potvrdu sudjelovanja pošaljete na e-mail Mijo.Gasparovic@komora.hr
Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju na mob: 091 519 79 74. 
 
Dobro nam došli!
 
Hrvatska poljoprivredna komora
Javna poljoprivredna savjetodavna služba
Odjel za ruralni razvoj 
                                  Višnja Magdić, dipl. ing. agr., načelnica
 
 
Pripremi za ispis