Održan 12. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

U dvorani osnovne škole Ante Starčević održan je Okrugli stol s temom Uloga seoske žene u očuvanju hrvatskog sela. Članicama udruge Uzorna hrvatska seoska žena i Udruge žena Brđani predstavljen je program:

Doprinos Javne poljoprivredne savjetodavne službe radu sa ženama u seoskom prostoru – Željka Gudelj Velaga, dipl. ing. agr. HPK JPSS

Važnost socioekonomske analize seoske zajednice – mr. sc. Ivka Veić, mr. sc. Mijo Gašparović, HPK JPSS

Suradnja Radne grupe za sirarstvo s poljoprivrednim gospodarstvima – Predrag Janeš, bacc. ing. agr., HPK JPSS

U poslijepodnevnim satima održan je svečani program. Punu dvoranu nazočnih posjetitelja i uzvanika pozdravio je domaćin gospodin Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, a 12. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene otvorio je gospodin Josip Friščić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke. Izboru je pristupilo 16 uzornih seoskih žena iz devet županija. Uzvanici i posjetitelji bili su ugodno iznenađeni pokazanim bogatstvom ponude na stolovima svih natjecateljica, a 15 članova žirija nije imalo nimalo lak posao pri ocjenjivanju stolova i izboru najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon gotovo 2 sata predstavljanja, sve su kandidatkinje imale jednake izglede za ovu titulu, a rezultati ocjenjivanja priskrbili su naslov najuzornije hrvatske seoske žene za 2011. godinu natjecateljici Moniki Kemenović iz Dijakovca iz Koprivničko-križevačke županije. Prva pratilja je Milica Palaić iz Podravskih Sesveta, a druga pratilja je Branka Tretinjak iz Bapča pokraj Velike Gorice.

Brojni sponzori bogato su darivali sve natjecateljice.

Organizatori i sve uzorne seoske žene iz Lijepe naše vesele se sljedećem izboru u Koprivničko-križevačkoj županiji.


 Područni odjel HPK-a Brodsko-posavske županije
Javna poljoprivredna savjetodavna služba

Vera Novaković, dipl. ing. agr.

Rukovoditeljica

Pripremi za ispis