Šesti Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

Prvog dana, odmah nakon svečanog otvaranja sajma, održan je Okrugli stol, na kojem su sudjelovali ministar MPRRR-a sa svojim suradnicima, predstavnici Hrvatske voćarske zajednice i predstavnici otkupljivača. Dogovorena je ovogodišnja cijena jabuke, koja uz potporu MPRRR-a iznosi 3 kn/kg I. klase, na bazi sorte Idared i 1 kn/kg industrijske jabuke.

cobi.jpg

Tijekom trodnevnog održavanja sajma održan je niz popratnih stručnih sadržaja, okruglih stolova i stručnih skupova, na kojima su, osim vrhunskih domaćih stručnjak u voćarstvu, svoja iskustva prezentirali i stručnjaci iz Poljske, Srbije, Austrije i Švicarske.

Tijekom sajma predstavljene su i aktivnosti iz projekta „Prijateljstvo bez granica“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska.

Na sajmu se predstavilo više od 150 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a dobra posjećenost dokazuje da sajam pruža mogućnost edukacije i upoznavanja s novim dostignućima u voćarskoj proizvodnji, kao i smjernicama potrebnim za ulazak na veliko europsko tržište, koje nas uskoro očekuje.

 
Područni odjel HPK-a Međimurske županije
Marijan Čižmešija, viši stručni savjetnik za hortikulturu
 
Pripremi za ispis