Održana izložba cvijeća Zagrebačke županije

Na izložbi je predstavljeno 18 proizvođača cvijeća Zagrebačke županije koji su ujedno i članovi udruge „Maćuhica“. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu predstavnika Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (doc. dr. sc. Vesna Židovec, dr. sc. Sanja Morić i Miroslav Poje, dipl. ing.) čekao je težak zadatak izbora najljepšeg izložbenog prostora.

Najljepše uređen prostor imao je gospodin Miroslav Vlahović iz Zaprešića koji je svojim sukulentima posjetitelje približio dalekom Meksiku, drugo mjesto osvojio je proizvođač Marijan Belobrajdić iz Biškupca Zelinskog koji je imao široku ponudu vrsta i kultivara zdravog sezonskog cvijeća i trajnica, a treći po ljepoti bio je izložbeni prostor gospodina Miroslava Špoljara, ekološkog proizvođača dendroflore i ljekovitog bilja iz Bistre.

Za vrijeme Izložbe cvijeća posjetiteljima je ponuđen prigodan kulturno-zabavni program lokalnih kulturnoumjetničkih društava i dječjeg zbora.

Dobra posjećenost izložbe znak je da su kupci zainteresirani za cvijeće iz domaće proizvodnje, koje će zasigurno krasiti njihove vrtove, balkone i prozore.

Područni odjel HPK-a Zagrebačke županije
mr. sc. Ines Pohajda,
viša stručna savjetnica

 

 
 
Pripremi za ispis