HPK-a osuđuje pojedinačne seljačke prosvjede

Posljednjih deset dana smo razgovarali, predlagali i okupljali sve udruge spremne na dogovor i razgovor koji ima u cilju boljitak poljoprivrede i položaja poljoprivrednika. Nismo radili razlike između onih koji su prosvjedovali i onih koji nisu podržavali prosvjede uvažavajući pravo svih da se bore za svoje interese na – u svijetu poznate i legitimne – načine.

Nakon niza sastanaka i gotovo jednoglasnog dogovora svih vodećih udruga oko zahtjeva, žao nam je da nerazumni pojedinci ne žele uvažavati svoje kolege i realnu situaciju i okvire u kojoj se nalazimo. Posebno nas brine stvaranje lošeg javnog mijenja prema našoj problematici i seljačkim udrugama i njihovoj borbi za njihova prava.

Zbog toga se Hrvatska poljoprivredna komora javno ograđuje od nastavka prosvjeda u pojedinačnoj organizaciji nerazumnih ljudi i ispričava se svima u ime svih ostalih udruga koje su sinoć na zajedničkom sastanku donijeli ovakvu odluku koju mi sada i javno iznosimo.

Posebno se ispričavamo mještanima onih sela i općina koji su već PREDUGO pogođeni ovakvim prosvjedima, a molimo sve one koji se u stvari bave politikom da to ne čine prostituirajući prava seljaka na legalnu borbu jer dugoročno im čine više štete nego koristi.

GLASNOGOVORNIK
/Vladimir Novotny/
Pripremi za ispis