Prijem za najbolje orače

Mario Spudić, prvak Hrvatske 2010. u oranju ravnjacima i Ivan Spudić, drugoplasirani u kategoriji premetnjaka, zajedno su donijeli svojoj županiji prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Kako je ove godine na državnom natjecanju u Suhopolju, sudjelovalo 15 županija, ovo je rezultat na koji smo ponosni i koji veseli sve nas u Karlovačkoj županiji. Upravo to je pokazao i naš župan Ivan Vučić, upriličivši zajedno sa svojim najbližim suradnicima prijem za Marija Spudića i Ivana Spudića. Zajedno s oračima, skupu su nazočili i Tugomir Majdak, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a ujedno i dopredsjednik Svjetske organizacije za natjecanja orača te predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Karlovačke županije, Ljubica Magdić i Višnja Magdić na čelu s rukovoditeljem Područnog odjela Aleksandrom Horvatićem.
Na prijemu je bilo riječi o dosadašnjim natjecanjima orača u Karlovačkoj županiji i Republici Hrvatskoj, kao i o Svjetskom prvenstvu održanom ove godine u Novom Zelandu, gdje je kao predstavnik Hrvatske nastupio Mario Spudić. Kolegica Ljubica Magdić upoznala je sve nazočne s natjecanjem na Novom Zelandu, ali i zanimljivostima o životu, pogotovo o poljoprivredi te daleke zemlje prikazavši kratku prezentaciju.
U daljnjem razgovoru, najavljeno je održavanje Državnog prvenstva orača 2011. godine u Karlovcu, na prostoru Šumbara te je predloženo da se ovo natjecanje održi u terminu Dana piva. Rečeno je također da će Hrvatska 2012. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva orača, u Biogradu.
Od strane domaćina, ali i predstavnika medija izmjenjivala su se pitanja, a naši orači su na sva spremno odgovarala te time upoznali prisutne s važnošću oranja i kako se primjenjuje znanje koje su pokazali na natjecanjima.
Župan Ivan Vučić na kraju je zahvalio našim oračima na dobrom predstavljanju Karlovačke županije, poželjevši pritom mnogo uspjeha Mariju Spudiću na svjetskom natjecanju, koje se sljedeće godine održava u Švedskoj.

SPUDICI.jpg

Kao nagradu za postignute rezultate župan Ivan Vučić poklonio je Mariju i Ivanu Spudiću Županijske plakete.
Područni odjel HZPSS-a Karlovačke županije
Višnja Magdić, dipl. ing., viši stručni savjetnik
 
 
 
 
Pripremi za ispis