U Međimurju na natjecanju orača pobjedila djevojka

Natjecanje u oranju otvorio je Predsjednik županijske skupštine gosp. Petar Novački, dok su skup pozdravili gosp. Tugomir Majdak kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i potpredsjednik WPO-a, načelnik Općine Nedelišće gosp. Mladen Horvat, te rukovoditelj Područnog odjela HZPSS-a Međimurske županije mr. sc. Milorad Šubić, dipl. ing. agr.

Sudačka ekipa bila je u sastavu: Ivica Prpić, dipl.ing.agr. (HZPSS)-voditelj natjecanja  Tatjana Međimrec,dip .ing. agr. (HZPSS) ; Josip Peras,dipl. ing. agr. (Gospodarska škola) i Matija Krhač,dipl. ing. agr. (Gospodarska škola)- suci.

Velike zahvale upućujemo Gospodarskoj školi koja nam svake godine pomaže u suđenju i mjerenju dubina.

 U kategoriji plugova ravnjaka natjecalo se ukupno jedanaestero natjecatelja te se po prvi puta kao najbolja pokazala mlada Anja Kolarić iz Savske Vesi (u šestom mjesecu navršila je osamnaest godina) te će biti prva natjecateljica na Državnom natjecanju u oranju. Pred njom stoje još mnoge godine uspješnog oranja jer joj volje i elana ne nedostaje što nije neko čudo jer potječe iz porodice zaljubljenika u oranje.  Dečki čuvajte se!

Prvo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka od ukupno četvero natjecatelja osvojio je Bruno Čerjavić iz Strahoninca koji će tek navršiti sedamnaest godina.

Tijekom cijelog natjecanja veliko zanimanje, pogotovo kod djece, izazvali su stari traktori koji su orali s puno konja manje od onih natjecateljskih.

Nakon natjecanja i podjele nagrada slavilo se dugo u noć.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo mnogobrojnim sponzorima i medijima koji su nas pratili tijekom natjecanja te se nadamo da će nam se pridružiti i iduće godine.

Područni odjel HZPSS-a Međimurske županije
Suzana Pajić, dipl ing. agr.
Viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis