Održano 6. natjecanje u oranju Karlovačke županije

Potom se skupu obratila članica upravnog odbora HPK-a Vesna Vrankić, koja je u svom kratkom obraćanju naglasila značaj HPK u daljnjem razvoju poljoprivredne djelatnosti. U ime Karlovačke županije skup je pozdravio Ivan Banjavčić, dipl. ing. – dožupan Karlovačke županije. Ispred HZPSS-a skupu se obratio voditelj područnog odjela Karlovačke županije dipl. ing. Aleksandar Horvatić. Nikola Gržan – viši stručni savjetnik za ratarstvo, kao voditelj sudačke ekipe u kratkim crtama upoznao je nazočne sa samim pravilima natjecanja. Tugomir Majdak, načelnik Sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja EU u MPRRR-u i potpredsjednik svjetske organizacije za organizaciju natjecanja u oranju (WPO) svečano je otvorio ovogodišnje natjecanje.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je 10 ekipa u kategoriji ravnjaka i 4 ekipe u kategoriji premetnjaka. Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Mario Spudić iz Barilovačkog Leskovaca, drugo Željko Goldašić iz Križa Koranskog i treće mjesto Tihomir Župčić iz Šćulca. U kategoriji premetnjaka prvo mjesto osvojio je Ivan Spudić iz Barilovačkog Leskovca, drugo mjesto Mladen Luketić iz Desmerica (Ogulin) i treće mjesto Milan Kraguljac iz Kraguljaca (Plaški).

Druženje je nastavljeno u domu DVD-a Ribarići uz bogat kulturno-umjetnički program KUD-a Sveti Juraj iz Ogulinskog Zagorja.

Želimo zahvaliti svim sponzorima, kao i mjesnom odboru Ribarići, sporskoj udruzi „START“ i DVD-u Ribarići na svestranoj podršci ovoj manifestaciji.

                                               Područni odjel HZPSS-a Karlovačke županije

Krešimir Fumić, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik za agroekonomiku

                   
Pripremi za ispis