Proslava na gospodarstvu Enjingi

Od sorata prevladava graševina, rajnski rizling, slijede rizvanac, sivi pinot, sauvignon i  traminac. Od crnih sorti  grožđa tu su: crni pinot, zweigelt, frankovka, merlot i cabernet sauvignon. Proizvodnja grožđa je po ekološkim principima.Upravo ovih dana Enjingi je dobio certifikat o ekološkim vinima od Prve ekološke stanice d.o.o. Zagreb.

Na gospodarstvu Enjingi proizvode se sve kategorije vina: redovna berba, pa sve do visokih predikata koje se izvoze u Ameriku, Belgiju, Švedsku, Švicarsku, Njemačku i druge zemlje.

2_vinogradi_Enjingi_2.jpg

Gospodin Enjingi je član Udruge Vinoline koja okuplja prestižne vinare: Krauthaker, Zdjelarević, Plenković, Skaramuća, Katunar i Tunđer, s ciljem proizvodnje vrhunskih vina.Oni  će se prezentirati u gradu Krku u restoranima sa svojom ponudom od 11. do 13. lipnja 2010.g.

Prema ocjeni prestižnog časopisa Dekanter Enjingi je 1994. dobio za mješavinu bijelih sorti –  cuvee´ Venje i graševina kasna berba, europskog šampiona, a za cuvee´ Venje bijelih sorti, svjetskog šampiona.

Ove godine otišla je i prva pošiljka vina u Ameriku s dizajnom njihovih marketinških stručnjaka gdje je naznačena karta Hrvatske sa prepoznatljivim crveno bijelim kockicama.

Osim 120 godina utemeljenja Gospodarstva Enjingi  ovih dana proslavljeno je i 70 godina života našeg poznatog vinogradara i vinara. Svečanost proslave značajnih obljetnica dogodila se 17. svibnja 2010. u poslijepodnevnim satima  na imanju Enjingi u Venju.

enjingi.jpg

Poslovni partneri, rodbina, prijatelji i poznati vinari iz cijele Hrvatske uživali su u druženju uz pjesmu i zvuke tamburice te pripremljenu hranu i dobru kapljicu sa imanja Enjingi.

Područni odjel HZPSS-a Požeško-slavonske županije
Goran Josipović, dipl. ing. agr, stručni savjetnik za hortikulturu
Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica
Pripremi za ispis