9. sajam Proizvodi hrvatskog sela

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su  najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Do sada je na PROIZVODIMA HRVATSKOG SELA izlagalo oko tisuću i pol proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, a posjetilo ga je više od trideset tisuća potrošača.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA pripomogli su buđenju zanimanja  domaćeg tržišta za seljačke proizvode, a proizvođače većeg broja proizvoda, posebice prerađevina, ohrabrili i potakli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Danas su oni uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Ove godine na sajmu će izlagati rekordnih 400  izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Očekuje se oko petnaestak tisuća posjetitelja.
Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti IV izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, II Bambino kup te ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda.

Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela.

Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan.

Više o Sajmu pogledajte na www.phs.hr .

Za organizatore:

Grad Zagreb
Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo

pročelnik Ureda
Emil Tuk, dr. vet. met.

Agrarno savjetovanje d.o.o.
dr. sc. Damir Kovačić

Pripremi za ispis