Savjetovanje uzgajivača svinja u Slavonskom Brodu

 Svake se godine redovito održava izvještajna skupština i uvijek bude dobar odaziv članova udruge i drugih proizvođača svinja iz naše županije. Ove je godine prisutnost svinjogojaca i ostalih gostiju bila još i veća, ponajprije zbog početka realizacije Programa nabave rasplodnih nazimica za članove udruge i aktualnih tema predavanja. Cilj ovih događanja jest što bolja informiranost i stalna edukacija proizvođača svinja.

Razvoj novih tehnologija i približavanje Republike Hrvatske EU zahtjeva od proizvođača velike promjene i u tehnologiji uzgoja i u načinu razmišljanja. Da bi te promjene proizvođači što lakše proveli, da bi se što lakše prilagodili, moramo im u tome pomoći i na ovaj način. Osim toga potrebno je na obiteljskim gospodarstvima koja se bave uzgojem svinja stalno upozoravati na važnost menađmenta u vođenju farme.

Mislimo da je pravovremeno informiranje svojih članova glavni cilj rada udruge. Stoga smo i odabrali teme predavanja, upravo prema aktualnim problemima u svinjogojstvu.

Program predavanja:

dr. Klaus Klunker, Sano d.o.o.
"Hranidba i zdravlje svinja"

Zdenko Dalik,dipl.inž., Progresivno farmarstvo, Sisak
"Opremanje svinjogojskih farmi"

Martina Brajković, dipl.oec., Zagrebačka banka
„Proizvodi Zagrebačke banke za poljoprivrednike“

Područni odjel HZPSS-a Brodsko-posavske županije,

Željko Kucjenić, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik
Pripremi za ispis